PEREMPUAN MELAYU PALING CANTIK DI DUNIA

Perempuan Melayu adalah yang tercantik di dunia. Setuju atau tidak? Tapi, mana pernah perempuan Melayu dapat gelaran Miss Universe ataupun Miss World kan? Itulah hakikatnya.. Namun kebenarannya terhidang di depan mata…

Apa kelebihan perempuan Melayu dibandingkan dengan perempuan-perempuan bangsa lain? Yeah…di sini kita akan berkongsi mengenainya…

Tiada sesiapapun yang pernah mengetahui asal usul keturunan Melayu yang sebenarnya. Tetapi bagi mereka-mereka yang pakar dalam sejarah lama…Mereka tahu dari mana keturunan Melayu ini berasal. Dalam sejarah Tamadun Babylon, ahli sejarah telah mengatakan bahawa Taman Tergantung Babylon itu di bina atas sebab isteri rajanya selalu bermurung dan berduka kerana rindukan kampung halamannya… Kerana itu di bina taman tersebut yang dipenuhi dengan pokok-pokok yang besar.

Dalam kitab Mormon lama yang hilang dan juga Kitab Taurat lama…ada tersebut kisah mengenai Keturah, siapa Keturah? Kita sendiri pun tak tahu…kenapa nama Keturah ini di sebut sedangkan dalam Al-Qur’an sendiri menyatakan bahawa isteri Nabi Allah Ibrahim A.S hanya ada dua orang, iaitu Siti Hajar dan Maisarah.

Meski terdapatnya percanggahan di dalamnya….namun kita tak boleh menafikannya kerana dalam pengkajian sejarah…terdapat banyak jigsaw puzzle yang hilang… kerana itu, sejarah perlu di kaji dengan mendalam…

Kecantikan perempuan melayu adalah kerana mereka mengalami asimulasi dan percampuran dengan pelbagai suku bangsa yang lain… Tidak seperti wanita barat, wanita melayu lebih terserlah kecantikannya kerana keaslian wajahnya terpelihara walaupun tanpa solekan yang tebal…

Tapi, berapa ramai perempuan melayu yang sedar akan perkara ini? mereka terpengaruh dengan media, iklan, ┬ádan sebagainya yang mendorong mereka untuk mengubahsuai apa yang telah dikurniakan kepada mereka…

Wanita melayu…kini…cantiknya bukan lagi asli…penuh dengan kepalsuan segala…

Tak Percaya? Tepuk perut tanya lapar atau tidak…

Sekian..

Carian Lain :

Comments

  1. Anonymous says

    bodoh. perasan sendiri. takde orang pun setuju melayu paling cantik di dunia. angan je lebih. get a life please.

  2. Anonymous says

    betul …perasan betui arr ,bagi aku perempuan yg cantik ,prmpuan keturunan arab kot …tapi suma bangsa ada kelebihan …

  3. Anonymous says

    Bukan nak kutuk bangsa sendiri ke ape….tapi hakikatnya perempuan melayu nie x cantik…bangsa paling lawa tu hah bangsa arab…org melayu memang bentuk muka x cantik…mcm tu gak org cina…bentuk muka x cantik…kulit ja lawa…tapi kao arab…hidung mancung kecik ja….x mcm perempuan melayu…hidung dah mcm kene lenyek lori….lepas tu perempuan arab nie mata dia cantik sgt2…mulut pun kecik ja….100% berbeza dari org melayu…bukan nak kutuk ea…tapi memang kenyataan

  4. Anonymous says

    orang yg hensem je kata pompuan msia cantik, yang tak hensem memang x sepadan, nak merendah diri segan, so kata macam2 nak cover

  5. Anonymous says

    Semua wanita cantik. Sori, wanita India yang paling cantik, semua cukup….mata, hidung, bibir dan kulit serta budaya yang kaya dan budi bahasa yang mulia. Wanita melayu tak berapa menawan kerana hidung penyek dan kembang lagi bibir tebal. Yang cantik jika campuran India atau barat itu pun kalau wajah mereka mewarisi Indian atau western features. Banyak orang disini(uk) kata not nice looking people in beautiful country. So, tak payah perasan le…especially Malaysian Chinese, mereka perasan yang mereka ni white of malaysia….

  6. says

    minggu lalu sy ada kursus kat langkawi, saya wanita melayu, so kat airport klia tu ada pelbagai bangsa la, ada arab,india,pakistan dan macam2 lagi la,

    nak di pendekkan citer, ada lah couple org arab n pakistan, yang pelikya i think husband ppuan arab tu bila nak check in tu asyik2 tengok kat saya sampaikan wife dia pun perasan, nak ngorat gitu,

    dan sy ada kawan from egypt, fuh.. memang cantik la, tapi yang herannya dia kata dia suka tengok mata sy dia kata mata org malaysia ni so dark n cantik,

    sy gov officer yang keja kat kkia, so byk jumpa pelwat asing, banyak yang nak coba tackle lelaki arab, jepun,taiwan, orang putih dan india.
    saya cerita ni bukan nak sombong ye just nak buktikan je pengalaman peribadi sy sendiri. bgi sy, sy tak punya apa pun, semuanya milik ALLAH.
    kesimpulannya, bagi bangsa lain kita ni cantik dan bagi kita bangsa lain pulak yang cantik, mungkin sebab bagi kita biasa je tp bagi org lain pulak luar biasa,APAPUN, BERSYUKURLAH ATAS KURNIAAN ALLAH KERANA SEMUA CIPTAAN ALLAH TU CANTIK.

    wallahua’lam..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge