Bercuti Ke siak

Empangan Hidroelektrik dan Empangan Biasa

Beza Antara Empangan janakuasa hidroelektrik dan empangan biasa yang ramai orang tak tahu sehinggakan ada yang kaitkan banjir di Terengganu, Kelantan, Perlis, dan Pahang baru-baru ini disebabkan oleh pelepasan air dari empangan. Itulah susahnya jika jadi rakyat yang tak hendak belajar tentang informasi. Dengar by dengar lepas tu sebar. Apa pun tak boleh. Aku terpanggil […]

ARTIKEL

Kalut Pulak.

Sejak join buat duit dengan affiliate, aku rasa aku dah jadi kalut dengan apa yang aku nak. Kalut. Ya, kerana aku begitu kemaruk sangat nak dapatkan first income dengan affiliate, sampai aku hamburkan semuanya kat blog aku, sampai aku lupa banyak benda yang sebelum ini aku pegang rapat2 dengan blog aku. Dua event aku pergi, […]

prof hariz

Tergempar! Pemuda Ini Menjana RM50 Ribu Dengan Promote Link Sahaja !

Ini bukan penipuan. Tetapi kenyataan ! Dengan menggunakan Kitab Pink Super AjaibĀ ini, Pemuda ini telah berjaya menjana pendapatan sehingga RM50,000 (baca : Lima Puluh Ribu Ringgit Sahaja). Pendapatan ini diperolehi dalam masa 6 bulan. Beliau merupakan seorang pemuda biasa dan juga seorang blogger yang menjadikan blognya sebagai salah satu daripada cara untuk menambahkan pendapatan. Usianya […]

More Posts from this Category

BLOGGER & BLOG

Promosi Domain Dan Theme Blog Murah.

Baru-baru ini aku nak beli domain blog untuk niche kerjaya aku. Banyak jugaklah domain blog yang aku nak beli. Belum lagi termasuk hosting blog yang kena beli. Murah dan jimat sudah pasti ada dalam senarai. Hahah. Beli Domain dan Hosting. Sebelum beli domain atau hosting yang dikehendaki. Apa yang kita kena tahu adalah cara nak […]

Kenapa perlu branding blog

Kenapa Perlu Branding Blog?

Assalamu’alaikum. Aku terbaca dalam entri titankamen tentang pentingnya branding blog. Kenapa perlu branding blog? Bila titan sudah menulis dengan gaya bahasanya yang tersendiri, Aku sendiri terpanggil untuk menulis juga dengan gaya bahasa tersendiri. Apa Itu Branding Blog? Setiap satu kejadian ada jenamanya. ada asal-usulnya. begitu jugalah dengan blog. Setiap blog lahir kerana keinginan tuan empunya […]

More Posts from this Category

akta hasutan kekal

Akta Hasutan 1948 Kekal

Akta Hasutan 1948 Kekal. Dalam ucapannya di Perhimpunan Agung UMNO 2014 sehari lepas, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan bahawa Akta Hasutan 1948 dikekalkan dengan diperkukuhkan melalui penambahan pindaan. Satu tindakan yang sangat di puji kerana itulah yang dimahukan oleh kelompok majoriti rakyat apabila melihat kepada banyaknya aktiviti2 yang menyentuh sensitiviti agama dan perkauman tidak […]

Presiden indonesia arah karamkan bot dan kapal

Jokowi : “Karamkan Sahaja Kapal Mereka.”

Heboh di alam maya mengenai berita yang dikeluarkan oleh pihak berwajib dari indonesia oleh presidennya sendiri yang baru dilantik, Joko Widodo atau Jokowi yang memerintahkan agar kapal-kapal dan bot yang melepasi batas sempadan perairan negara Indonesia ditenggelamkan dan dikaramkan sahaja. Satu tindakan tanpa guna otak oleh seorang pemerintah sebuah negara sebesar indonesia tanpa mengkaji atau […]

IMG_214996904821479[1]

Gambar Pemandu Lelaki Yang Biadab !

Gambar Pemandu Lelaki Biadap Di Jalan Raya. Facebook page Friends of Barisan Nasional memaparkan gambar seorang pemandu lelaki yang dilihat menjelirkan lidah, meludah cermin kereta dan merosakkan wiper kereta milik seorang pemandu wanita. Sikap kurang ajar lagi biadab ini memang sama dengan kaki buli dan samseng jalan raya. Jika masih ingat kes CDM 21 sebelum […]

More Posts from this Category